Hľadám: spracovanie mäsa
Popis:
- porciovanie, nástrek vodou, balenie, údenie
- jedná sa o chladené kuracie mäso
- požadované množstvo k spracovanie bude na začiatku naša činnosť 3.000 až 4.000 kg / týždeň, neskôr (po 1 až 2 mesiacoch) zvýšenie množstva na 6.000 až 9.000 kg týždeň
- tovar dodá náš dodávateľ k Vám, odbery zaistíme my
Priebeh dodania, porciovania a odberu:
- tovar pre porciovanie napr. 4.000 kg / týždeň
- bude v 2 dodaniach (2 x 2.000 kg)
Príklad:
- v pondelok v ranných hodinách dodávka tovaru 2.000 kg, je potreba spracovať min. 1.000 kg v pondelok, zvyšných 1.000 kg spracovať v utorok
- v stredu dodanie nového tovaru 2.000 kg, je potrebné spracovať min. 1.000 kg v stredu, zvyšných 1.000 kg spracovať vo štvrtok
- odbery spracovaného tovaru z našej strany denne
Porciovanie žiadame len na 3 časti viď link
Uveďte prosím ceny za 1 kg Vašich služieb (prípadne, ktoré zo služieb ste schopný zaistiť)
- porciovanie len na 3 časti, prsia, zadné štvrtky, krídla s hruďou
- nástrek mäsa vodou - prsia a zadné štvrtky (zmes solí a iné. ...)
- balenie do igelitových tašiek /“polo-uzavreté“/ s označením etiketou - my distribuce, vy porcovna,
(1 balenie bude podľa druhu tovaru 2 až 4 kg)
- vákuové balení s označením etiketou - my distribuce, vy porcovna, (1 balení bude dle druhu zboží 1,5 až 2,5 kg)
- údenie mäsa
Prikladám dotazy ktoré je vhodné vyriešiť pred zahájení spolupráce (jedná se o stálou spolupráci).
1) Koľko % vody je reálne \"dostať\" do zadných štvrtiek (názory sa u porciovaných líšia)
2) Koľko % vody je reálne \"dostať\" do prsov bez kože a kostí (názory sa u porciových líšia)
3) Je potreba po nástreku vody, nastriekovačkou - mäso ďalej dávať do masérky ?
4) Je potreba mäso nastriekovať, alebo by stačilo vodu do mäsa len masírovať v masérke ?
5) Nebude mastriekovačka lámať kosti v zadných štvrtkách ?
6) Je nutné po nástreku tovar vákuovo baliť ? aké množstvo vody % z nastriekaných % vody by mäso pustilo, v prípadě balenia po nástreku len do igelitových tašiek (bez vákua). Stretávame sa s rôznymi názory, Nastriekané zadné štvrtky, by pry svojich kostiach vákuové balenie pretrhli.... aby nedochádzalo k vytekaniu vody z mäsa....
7) akú máte predstavu s vyťaženosťou dielov
- My ju máme spriemerovanú. Je nutné pri rezaní zadných štvrtiek urobiť rez až takmer k zadnej časti krku kuraťa a vyrezať až časti rebier z hrudi, pre max. vyťaženosť. Prípadne sa dá vyťaženosť riešiť počtom kusov dielov v prepravkách
Podľa veterinárnej správy je nutné oddeliť spracovanie bravčového o od hydiny, podľa veterinárnej správy je dostačujúce časové oddelenie tj. do obeda bravčové, poobede kuracie
v prípade Vášho záujmu nám zdeľte ceny a časový horizont možného začiatku našej prípadnej spolupráce